Osel somálský (Equus africanus somalicus)

15. března 2014 v 15:58 | Maty.tekk |  Nejvzácnější žvířata světa
Nohy osla somálského jsou horizontálně černě pruhované podobající se pruhům zebry.Osel somálský se vyznačuje velmi dobrou odolností na suché klima a schopnostmi přežít delší dobu v extrémních podmínkách pouště. Tento osel dokáže přežít i velmi dlouho bez přísunu tekutin podobně jako např.velbloud. Ve volné přírodě je osel somálský kriticky ohrožen vyhubením a řadí se tak mezi nejohroženější savce na planetě. Poslední odhad výskytu těchto zvířat ve volné přírodě byl vyčíslen na přibližně 600 jedinců.



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama