Tchoř černonohý (Mustela nigripes)

16. března 2014 v 9:37 | Maty.tekk |  Nejvzácnější žvířata světa
Původní rozšíření zahrnovalo obrovské plochy prérií sahající od jižní Kanady přes Spojené státy až do Mexika. S likvidací jejich životního prostředí a lovem jich ale všude rychle ubývalo, v 80.letech byl dokonce považován za vyhynulého, podařilo se ale objevit přežívající populaci, která ovšem v roce 1986 zanikla na epidemii.

Zvířata odchycená ve volné přírodě ale byla použita pro rozsáhlý reintrodukční program, který je zatím velmi úspěšný. Dnes žije ve volné přírodě populace asi 700 kusů tohoto kriticky ohroženého druhu, lokalizovaná na území amerických států Wyoming, Arizona, Colorado, Utah, Montana a Jižní Dakota + další reintrodukovaná populace je v Mexiku (Chihuahua). V zajetí je chovaných dalších 250 kusů.



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama