Svišť vancouerský (Marmota vancouverensis)

3. května 2016 v 16:03 | Maty.tekk |  Nejvzácnější žvířata světa
Svišť vancouerský (Marmota vancouverensis) se přirozeně vyskytuje pouze ve vysokých horách Vancouver Island v Britské Kolumbii.V porovnání s ostatními svišťi patří mezi větší druhy. V dospělosti mají hmotnost okolo 3-7 kg. Největší populace se nachází na ostrově Vancouve, kde sídlí jen malá skupinka těchto svišťů. Již v roce 1990 byl jejich počet menší než 50 jedinců. Program na ochranu zvířat se snažil o obnovení populace tohoto jedinečného kanadského druhu ve volné přírodě. Počet sviště žijícího ve volné přírodě vzrostl z méně než 30 jedinců (rok 2003), na odhdovaných 250-300 jedinců (rok 2015).




 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama